Економіка

Мінекономіки заборонить імпорт картоплі з Росії

Мінекономіки планує заборонити імпорт картоплі з Росії, щоб підтримати українську переробку. Про це заявив заступник голови відомства Тарас Висоцький у Facebook.

Серед інструментів, які будуть застосовані для підтримки вітчизняної переробки картоплі — заборона імпорту картоплі з РФ, консультації фітосанітарної служби, введення державної підтримки переробки.

Висоцький також провів щомісячний дзвінок з профільними асоціаціями та компетентними органами в сфері насінництва та взяв участь в дзвінку з представниками уряду та міжнародними партнерами щодо статусу реалізації земельної реформи.

«Ухвалення законодавчих ініціатив «земельного пакету» і відповідних постанов КМУ на їхнє виконання, запровадження прозорого земельного моніторингу та національна інформаційна компанія — пріоритети на наступні кілька місяців», — резюмував заступник міністра.

Нагадаємо, що раніше зовнішня торгівля України скоротилася на $7 млрд. За вісім місяців товарообіг України склав 64,25 мільярдів доларів, що майже на 10% менше, ніж роком раніше.

Також повідомлялося, що товарообіг України впав на $4 мільярди. Характерним показником торгівлі в епоху коронакризи є те, що імпорт скорочує більше, ніж експорт.