Соціум

Міносвіти запропонувало нові форми навчання в ПТУ

Нова мережева форма, на думку чиновників, дозволить вчитися в декількох закладах одночасно.

Учні закладів професійної освіти тепер зможуть використовувати нову — мережеву — форму навчання. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

За інформацією відомства, мережева форма дозволить вчитися в декількох закладах одночасно. Один з них — заклад профосвіти, а інший — підприємство, виробництво або додатковий заклад освіти. Перед стартом навчання всі учасники повинні укласти договір, де б чітко вказувалися права і обов’язки кожної сторони. Мережева освіта може поєднуватися з різними формами навчання: очною (денною і вечірньою), заочною та дистанційною.

У відомстві стверджують, що це допоможе учням вибудувати індивідуальний освітній план в залежності від особистих потреб, а також «гнучко поєднувати теоретичне навчання з практичним на виробництві або в іншій установі».

Положення, яке пояснює, як застосовувати кожен вид інституційного навчання в установах профосвіти, зареєстровано в Мін’юсті і розміщено на сайті МОН.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти змінило систему фінансування університетів. Тепер, крім кількості студентів, будуть враховуватися також масштаб, регіональний коефіцієнт, залучені інвестиції, міжнародні рейтинги і працевлаштування випускників.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net