Здоров’я

Молоко — корисний продукт, але зловживати ним не варто

Про коров’яче молоко ходить багато чуток і суперечок. Досі багато хто говорить про те, що коров’яче молоко не стільки корисне, скільки шкідливе. Тому пити його можна тільки дітям до трьох років. Деякі чутки вже давно розвінчані, тому про них варто забути назавжди. Ось 5 найбільш поширених міфів, інформує Ukr.Media.

Молоко здатне заповнити добову потребу в кальції

Мабуть, найголовніший міф про молоко. Вчені пояснили, що це не так. Один стакан молока містить приблизно 300 мг кальцію. Для дорослої людини норма кальцію в добу в середньому дорівнює 1000 мг. Значить, треба випивати 3,5 склянки молока в день, щоб отримати необхідну кількість корисного мінералу. Однак мало хто вживає стільки молока.

Варто врахувати, що кальцій засвоюється тоді, коли в організмі достатньо вітаміну D. Тому одним молоком кальцій заповнити не можна. Для цього необхідно вживати й інші продукти харчування, багаті кальцієм.

Знежирене молоко корисніше

Проведені дослідження, в ході яких було доведено, що від жирного молока користі більше, ніж від знежиреного продукту. Все тому, що в жирному молоці присутні корисні жирні кислоти. Вони дають відчуття ситості, людину не мучить відчуття голоду. Це варто врахувати, коли людина бореться із надмірною вагою.

Також жирне молоко не підвищує ризик виникнення інфаркту і діабету, як це вважалося раніше. Правда, зловживати жирним молоком теж не треба. Цілком досить однієї склянки в день.

Молоко не приносить користі дорослим людям

Вважалося, що молоко корисне тільки для дітей, через те, що з віком організму важко переносити лактозу. Багаторічні дослідження доводять, що вживання молока в помірних кількостях йде тільки на користь організму. У літньому віці молоко допомагає знизити ризик захворювання остеопорозом.

Пептидний гормон

Існує думка, що пептидний гормон, який міститься в коров’ячому молоці, здатний змінити не в кращу сторону гормональний фон організму людини. Насправді, пептидний гормон міститься в молоці в мінімальній кількості. Коли він потрапляє в кисле середовище шлунка, відбувається процес розпаду.

Казеїн згубно впливає на серце

Довго йшли суперечки про те, чи шкідливий білок казеїн. Деякі фахівці говорили, що казеїн сприяє розвитку атеросклерозу. Це у ході досліджень виявилося неправдою. Казеїн запобігає виникненню атеросклеротичних бляшок. Щоб захистити свої судини, досить випивати хоча б 2 склянки молока в день.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net