Економіка

Мотор Січ відправляє на простій частину працівників

Запорізький авіадвигунобудівний завод АТ Мотор Січ відправить до кінця місяця частину своїх співробітників на простій через погіршення епідеміологічної ситуації в місті. Про це повідомляє liga.net з посиланням на директора компанії зі зв’язків з громадськістю Анатолія Малиша.

«Частина співробітників Мотор Січ переходить на новий режим роботи з понеділка, 16 листопада. До 29 листопада в простої буде допоміжна частина підприємства: працівники відділів і управлінь, співробітники неосновних служб цехів заводу і робітники старше 60 років», — розповів Малиш.

За його словами, на простій піде «четверта-п’ята» частина з 15 тисяч працівників підприємства в Запоріжжі. У період простою співробітникам обіцяють виплачувати 2/3 від місячного окладу.

«Ми хочемо захистити людей. Новий режим пов’язаний з погіршенням епідеміологічної ситуації в Запоріжжі. Місто знаходиться в червоній карантинній зоні», — додав він.

На заводі додали, що це вже другий випадок відправки співробітників на тимчасовий простий — раніше міняли режим роботи в березні цього року, коли Кабмін увів карантин по всій країні.

Раніше повідомлялося, що в Україні новий антирекорд з COVID-19 — 11 787 нових випадків зараження.