Здоров’я

МОЗ готує експеримент щодо лікування хворих на COVID

МОЗ планує експериментальний проект зі збору гіперімунної плазми для лікування коронавірусу. Про це на брифінгу в суботу, 10 жовтня, сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він зазначив, що відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну напередодні.

«Ми прийняли важливу постанову про початок впровадження пілотного експериментального проекту із збору гіперімунної плазми. З виготовленням потім імуноглобуліну».

Степанов пояснив, що гіперімунна плазма — це плазма від людей, які вже перехворіли на COVID-19, вона містить антитіла.

«Зараз у багатьох провідних країнах світу відбуваються клінічні випробування саме щодо імуноглобуліну, який виготовлений з такої плазми. Ми теж починаємо цей процес. Спочатку нам треба зібрати плазму і потім передати на виготовлення цього імуноглобуліну, щоб потім вже в рамках клінічних випробувань почати його використовувати на території України», — розповів Степанов.

За його словами, імуноглобулін, який вже пройшов клінічні випробування в Україні, тобто використовувався для лікування хворих на COVID-19 показав «непогані результати».

«Плануємо його внести в протокол лікування коронавірусної хвороби. Звичайно, якщо вирішать наші лікарі, які входять в цю комісію. Попередньо, переговоривши з ними, — у них є така думка, щоб внести його саме в протокол», — сказав міністр, зазначивши, що, як очікується, це дасть велику користь і більший ефект при лікуванні коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували найбільшу кількість летальних випадків від COVID-19 — 108. Також Степанов повідомив, що вчора була госпіталізована рекордна кількість хворих — майже тисяча.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net