Здоров’я

МОЗ обіцяє масштабні перевірки на COVID-19

Україна отримає велику партію тестів на коронавірус і збільшить охоплення перевірок, але всіх поспіль перевіряти не будуть.

З наступного тижня в Україні збільшать перевірки на коронавірус, оскільки вихідними доставлять велику партію тестів. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми очікуємо зараз найбільшу поставку тестів для ПЛР-діагностики, яка буде розподілена на території держави, і вже наступного тижня кількість досліджень буде значно збільшуватися», — сказав він.

При цьому не планується перевіряти на коронавірус всіх людей, у яких є симптоми гострого респіраторного захворювання або які повернулися з-за кордону.

«Сьогодні ВООЗ і досвід інших країн, крім Кореї, показує, що тестують тільки тих, хто звертається за медичною допомогою і із симптомами. Це в першу чергу залежить і від навантаження на систему охорони здоров’я. Буквально недавно італійські медики виходили в ЗМІ, зверталися з проханням не приходити на тестування, якщо немає симптомів, оскільки лабораторії не встигають працювати», — сказав Ляшко.

Зараз у країні працюють 11 лабораторій, в яких проходять перевірки на коронавірус.

«Країна працює за затвердженими алгоритмами, доставка проб відбувається щодня, ПЛР-діагностика відбувається в 11 лабораторіях на території країни, і вчора з 10 випадків дев’ять були виявлені саме в регіональних лабораторіях», — повідомив головний санлікар.

Нагадаємо, зараз в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, три з них — летальні.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net