Соціум

МОЗ прийняло рекомендації для навчальних закладів про роботу на карантині

МОЗ затвердило тимчасові рекомендації навчальним закладам про організацію протиепідемічних заходів під час карантину через епідемію коронавірусу. Постанову головного санітарного лікаря опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я в четвер, 30 липня.

«З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби в навчальному 2020 — 2021 році суб’єкти, відповідальні за пристрій, утримання установ позашкільної, загальної середньої, професійної, спеціальної перед вищими, вищої освіти, повинні здійснювати свою діяльність з урахуванням цих тимчасових рекомендацій», — сказано в документі.

Рекомендації МОЗ стосуються організації освітнього процесу, харчування, транспорту, який перевозить дітей і педагогів у заклад.

Зокрема, персонал навчальних закладів допускається до роботи за наявності захисної маски або респіратора, передбачено обов’язкове вимірювання температури перед початком роботи. Працівників з температурою вище за 37,2 градуси або ознаками ГРЗ не допускатимуть до роботи. Керівництво навчального закладу має забезпечити співробітників засобами індивідуального захисту з розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи.

У медичних пунктах навчальних закладів повинні бути безконтактні термометри, засоби дезінфекції, індивідуального захисту та особистої гігієни. Перед початком занять вчителі повинні опитати школярів про самопочуття і ознаки гострого респіраторного захворювання.

Крім того, вхід в усі приміщення навчального закладу дозволяється за наявності маски або респіратора. Проте рекомендаціями дозволяється не використовувати маски під час занять у навчальних приміщеннях, але під час пересування навчальним закладом використання масок є обов’язковим.

Нарешті, МОЗ рекомендує передбачити в розкладі занять різний час початку і закінчення занять для різних класів і груп та по можливості забезпечити заняття з окремих предметів на відкритому повітрі. Після кожного навчального заняття необхідно провітрювати приміщення не менше 10 хвилин.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net