Здоров’я

МОЗ України заборонило популярні засоби для наркозу

Держлікслужба заборонила низку препаратів для анестезії, які могли призвести до трагедії в лікарні Кам’янського.

МОЗ заборонило препарати, які могли стати причиною важких побічних реакцій і смерті в лікарні Кам’янського Дніпропетровської області, йдеться на сайті відомства.

Як відомо, з 17 по 19 грудня у Кам’янській лікарні провели сім операцій із застосуванням наркозу, в результаті яких померла жінка, а інші шість пацієнтів потрапили в реанімацію.

Тепер Державний експертний центр МОЗ України перевіряє і розглядає всі можливості трагедії: невідповідність якості препаратів, фальсифікація, порушення норм зберігання і транспортування лікарських засобів.

Держлікслужба заборонила Дипрофол, який міг стати причиною смерті пацієнтки, а також на інші лікарські засоби, які застосовувалися під час операцій. Це Дітілін, атракуріум, Фентаніл, Сибазон, Атропін.

Лабораторія повинна провести аналіз архівних зразків виробника лікарських засобів Дипрофол і зразків, вилучених у лікарні Кам’янського.

Зараз Держлікслужба вилучила зразки цих лікарських засобів з аптек та аптечних пунктів, де пацієнти могли їх придбати, і простежила ланцюг їх поставки.

Нагадаємо, в лікарні Кам’янського Дніпропетровської області відразу кілька пацієнтів опинилися при смерті після анестезії, яка застосовується перед операціями.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net