Політика

МВФ змінив умови нової програми для України

Нова програма передбачає менші обсяги фінансування і розрахована на півтора року.

Україна і МВФ більше не ведуть переговори щодо трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а домовляються про створення умов для запуску програми Stand-by. Про це повідомив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, пише Укрінформ.

«З огляду на безпрецедентну невизначеність навколо економічних і фінансових перспектив, а також необхідність зосередити пріоритети політики на нових термінах захищеності і стабілізації, переговори були переключені на програму Stand-by, розраховану на 18 місяців», — зазначили у Фонді.

Райс повідомив, що місія МВФ зараз «знаходиться в тісному контакті» з Києвом у віртуальному режимі і «обговорює політику, яка могла б бути підтримана програмою Stand-by замість EFF».

Це, за його словами, «забезпечило б підтримку платіжного балансу з метою посилення реакції влади» на наслідки пандемії для економіки і охорони здоров’я.

Сума фінансування за новою програмою Stand-by поки не називається.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду з 1 травня призначила головою своєї місії в Україні Іванну Владкову Голлар замість Рональда ван Родена. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман. За його словами, новий керівник має значний досвід роботи в економіках, що розвиваються.

Раніше Владкова Голлар очолювала місії МВФ у Молдові та Північній Македонії.

У завдання місії МВФ входить проведення переговорів з керівництвом країни про умови надання кредиту Фонду. Вона ж звітує перед радою директорів про виконання керівництвом країни-боржника цих умов.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net