Політика

МЗС: Україна хоче більше навчань НАТО

Україна прагне збільшити кількість навчань НАТО, щоб посилити взаємодію із країнами Альянсу в Чорноморському регіоні. Про це йдеться у відеозверненні глави українського МЗС Дмитра Кулеби, оприлюдненому, на його сторінці у Facebook.

Відзначимо, що міністр звернувся до українців за підсумками зустрічі з проблем безпеки Чорноморського регіону в рамках другого дня засідання НАТО на рівні глав МЗС, в тому числі України і Грузії, у форматі відеоконференції.

Кулеба підкреслив, що перспектива збільшення присутності сил НАТО в Чорному морі є.

«Можу сказати кілька результатів. Очевидно, що буде більше залучення НАТО у безпеку в регіоні Чорного моря. Безумовно, буде більше взаємодії НАТО з Україною і Грузією з питань безпеки Чорноморського регіону», — уточнив він.

Крім того, додав глава МЗС, в ході засідання українська сторона вкотре заявила представникам країн НАТО про намір стати членом Альянсу.

Нагадаємо, як повідомив міністр оборони України Андрій Таран, в наступному році ЗСУ планують взяти участь у 22 багатонаціональних навчаннях, вісім з яких пройдуть на території України і 14 за кордоном.