Економіка

На Антонові назвали кількість випущених за десять років літаків

На держпідприємстві Антонов за останні десять років випустили десятки літаків, а з 2014 року заміщають російські комплектувальні західними аналогами. Про це розповів директор ДП Антонов Олександр Лось в інтерв’ю Економічній правді, яке було опубліковано.

«3а останні 10 років на ДП Антонов були створені і побудовані середній транспортний літак Ан-178 (злетів у 2015 році. — ЕП) і літак-демонстратор Ан-132Д (злетів в 2017 році. — ЕП). Було побудовано і передано замовнику 10 регіональних реактивних пасажирських літаків сімейства Ан-148 і Ан-158», — сказав Лось.

Він також зазначив, що за схемою кооперації з Воронезьким авіаційним підприємством, яка діяла до 2015 року, було виготовлено десятки авіакомплектів для складання літаків цього типу. Були також виготовлені і поставлені замовнику шість легких транспортних літаків Ан-32.

Зараз, за ​​словами Лося, в цехах серійного виробництва Антонов на різних стадіях готовності перебувають три літаки Ан-148 і 10 Ан-158.

Також, за його словами, роботу підприємства потрібно умовно розділяти — до 2014 року і після 2014 року.

«Початок Росією реальної військової агресії в 2014 році, що означало повний розрив кооперації, який триває і буде тривати (…) І з цього часу, з 2014 року, вимушено продовжився процес заміщення російських комплектувальних на деталі й частини корпорацій США і країн ЄС», — повідомив Лось.

Він також зазначив, що втіленням цього процесу є літак АН-178.

Нагадаємо, в серпні Антонов виготовив перший літак без деталей РФ — Ан-178. 2/3 обладнання корпорацій зі Сполучених Штатів Америки, ще третина — вітчизняного виробництва.

Також повідомлялося, що Антонов вже виконує програму імпортозаміщення комплектувальних літаків типу Ан-124-100 Руслан на запчастини Aviall Sevices, що є підрозділом Boeing.