Соціум

На дорогах України з’явиться цілодобовий ваговий контроль

Міністр інфраструктури анонсував запуск по всій Україні 40 стаціонарних вагових комплексів на дорогах.

На дорогах України запустять 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час інспекції одного з таких комплексів на ділянці автодороги М-06 «Київ-Чоп», повідомляє прес-центр відомства.

За роботою комплексів стежитимуть інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією, а також під контролем СБУ.

«Наша мета — здійснювати цей контроль цілодобово. П’ять комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві та інших містах. Найближчим часом 40 стаціонарних комплексів працюватимуть на дорогах України», — заявив міністр.

За його словами, на розгляд уряду також будуть внесені зміни, що передбачають залучення до роботи інспекторів Укртрансбезпеки, представників місцевих органів влади.

Також, за словами Криклія, до процесу залучать місцеві органи влади, тому що вони також зацікавлені захищати свої дороги.

До кінця цього року планується запустити по всій Україні 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування в русі»). На їхній базі також хочуть запустити систему автоматичного стягнення штрафів.

Як відомо, президент Володимир Зеленський зняв відео для водіїв вантажівок, які обходять ваговий контроль на дорогах. Ролик з’явився у Viber-групі для далекобійників.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін ввів заборону для вантажівок на в’їзд у міста в денний час у спекотну погоду.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net