Світ

На карантині будівлю Європарламенту було розграбовано

Будівля пустувала у зв’язку з обмежувальними заходами через пандемію. В результаті, вкрали півсотні комп’ютерів і планшетів, а також інші цінні речі.

Будівлю Європарламенту в Брюсселі розграбували під час карантину. Про це повідомляє Politico у четвер, 2 липня.

Відзначається, що, мінімум, у 50 членів Європарламенту вкрали комп’ютери, планшети та інші предмети з їхніх офісів, коли вони перебували на дистанційній роботі далеко від Брюсселя під час карантину.

Крадіжки сталися, коли будівля була практично порожньою. Злодії рилися в паперах і зламували сейфи в кабінетах євродепутатів, щоб забрати цінні речі.

Зокрема, німецький євродепутат Ніко Земсротт, у якого вкрали два ноутбуки, заявив, що він розчарований реакцією з боку Генерального директорату з питань безпеки Європарламенту, відомого як DG SAFE.

«Ми майже впевнені, що грабіжники обшукали всі наші речі, бо ми покинули безлад», — сказав Земсротт, додавши, що має інформацію про те, що злодії побували в офісах від 40 до 100 євродепутатів.

Ще в понеділок Земсротт попередив колег про крадіжки в електронному листі та розмістив на YouTube відео, яке показує, як злодії зламали скриньку, а потім, виявивши всередині ключ, відкрили шафу з комп’ютерами.

У свою чергу, прес-секретар парламенту говорить, що інформація про крадіжки з’явилася в квітні, і у відповідь було «збільшено кількість охоронців, які патрулюють офіси, в той час як інші контролювали доступ до будівлі». За її словами, злодії обікрали близько 50 євродепутатів.

Нагадаємо, що раніше у Відні чоловік з пістолетом пограбував банк, прикрившись медичною маскою. Грабіжник важко поранив 58-річну клієнтку банку, забрав гроші і зник на велосипеді. Поліція шукає злочинця.

Також повідомлялося, що в Києві пограбували бізнесменів при перепродажі масок. Зловмисники представилися співробітниками СБУ і, погрожуючи зброєю, змусили підприємців віддати дефіцитні маски.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net