Соціум

На коронавірус перевірять усі столичні інтернати

Мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження перевірити на коронавірусну інфекцію нового типу вихованців і персонал усіх інтернатів столиці. Причина тотальної перевірки — спалах COVID-19 у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчаток. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Незважаючи на всі обмежувальні заходи, в Дарницькому будинку-інтернаті відбувся спалах коронавірусної інфекції. Лабораторно підтверджено 81 випадок: 53 вихованки і 28 працівників. Зараз заклад закрито на карантин. На в’їзді на територію чергують рятувальники і поліція. У зв’язку із цим міський голова доручив перевірити інші інтернатні установи міста, яких всього у Києві вісім. Поки що підозр на захворювання в інших установах немає», — заявила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Усього, за інформацією КМДА, в інтернатних установах Києва перебувають 2108 осіб. З них найбільша кількість — у Святошинському психоневрологічному інтернаті (644 людини), Ново-Білицькому психоневрологічному інтернаті для чоловіків (369) і Пуща-Водицькому психоневрологічному інтернаті (318). Також у Київському пансіонаті ветеранів праці — 230 осіб, у Київському геріатричному пансіонаті — 197, Київському психоневрологічному інтернаті — 184, у Святошинському дитячому будинку-інтернаті — 86 і Дарницькому дитячому будинку-інтернаті — 80.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net