Соціум

На КПВВ анонсували безкоштовне тестування на COVID-19

На КПВВ на Донбасі будуть проводити безкоштовні тести на коронавірус безпосередньо в медичних пунктах сервісних центрів. Про це заявила заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Якщо говорити про послуги, які надаються та будуть надаватися в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19», — сказала Голованчук.

Один такий сервісний центр вже працює в Щасті Луганської області. У грудні аналогічний центр відкриють на КПВВ в Новотроїцькому Донецької області і модернізують на Чонгарі Херсонської області біля адмінкордону з Кримом.

«У наступному році багатофункціональні сервісні центри з’являться на всіх КПВВ», — додала чиновниця.

За її словами, процедура буде проходити відповідно до алгоритму дій, який буде напрацьований за наданими послугами на «первинці» в медичному кабінеті такого сервісного хабу.

«Буде проводитися тестування на в’їзді (на підконтрольну територію, — ред.), якщо будуть продовжуватися карантинні обмеження. Поки не скажу, це буде для всіх або тільки для тих, хто матиме відповідні симптоми, але це точно буде», — резюмувала заступник голови Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що в Україні майже 230 смертей від COVID-19 за день. Добовий приріст склав 13882 нових випадки, при цьому одужали майже 8,5 тисячі українців.