Соціум

На Одещині пеліканів переселили з ресторану в заповідник

В Одеській області в національний природний парк Тузловські лимани екологи переселили двох червонокнижних пеліканів, яких утримували на території ресторану. Про це повідомив еколог Іван Русєв в Facebook.

У ресторані птахів, занесених до Червоної книги, використовували для заохочення відвідувачів. За словами Русєва, два ручних пелікани містилися в сезонному ресторані на березі Чорного моря в селі Миколаївка Білгород-Дністровського району.

Птахів при супроводі співробітника ресторану доставили в заповідник.

«Їм тут усе незвичне, адже вони росли зовсім в інших умовах, де їх позбавляли можливості літати. А пелікан без ширяння під впливом «терміків», без великого польоту — це не пелікан. Пелікани, на жаль, літати поки зовсім не можуть, і, імовірно, їх доведеться перетримувати до весни», — написав Русєв.

Також він додав, що пеліканів доведеться утримувати в зимових вольєрах. Щоб їх прогодувати до весни, необхідно буде близько півтонни риби.

Раніше повідомлялося, що на Одещині недавно випав рясний град, після якого загинуло понад 300 птахів, серед яких були і лелеки — з 12 вижила тільки одна.

Також повідомлялося, що сотні тисяч перелітних птахів були виявлені мертвими на території США і Мексики. Причину масової загибелі птахів намагаються з’ясувати біологи.