Економіка

На ринок України заходить найбільший портовий оператор світу

Компанія DP World купує контрольний пакет акцій в контейнерному терміналі ТІС в Одеській області.

Найбільший портовий оператор світу — DP World — хоче придбати контроль в контейнерному терміналі ТІС в порту Південний в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба ТІС.

Операцію реалізовує інвестиційна компанія SD Capital. При цьому в ТІС не називають суми договору, але повідомляють, що це — «найбільша інвестиція в інфраструктуру за всю історію незалежності України».

У ТІС також зазначили, серед першочергових планів DP World — впровадити новітні IT-рішення і глобальну експертизу групи, сфокусуватися на розвитку інтермодального сегмента вантажоперевезень і розвитку на власних, вже викуплених ТІС землях індустріального парку за прикладом найбільшої вільної економічної зони Jebel Ali Free Zone.

Глава правління і генеральний директор DP World султан Ахмед Бін Сулайєм також повідомив, що його компанія рада розширенню і присутності в Україні.

«DP World високо оцінює потенціал зростання Контейнерного терміналу ТІС. Мета нашої компанії — створювати найкращі галузеві рішення для оптимізації глобального ланцюжка поставок. Ми віримо, що наше стратегічне партнерство дозволить контейнерним терміналам ТІС зміцнити свої позиції на морській карті світу», — сказав султан.

В інвестиційній компанії SD Capital повідомили, що злиття здійснить важливий вплив на український логістичний сектор.

«Країна, в якій є DP World, — важливий гравець на світовому ринку морських перевезень і глобальної торгівлі. Це знак якості для інвестиційного клімату країни і опора для подальшого зростання», — зазначив партнер SD Capital Філіп Грушко.

Зазначимо, DP World — один з найбільших портових операторів світу. У 2019 сумарно обробив 71,2 млн TEU (для порівняння: контейнерообіг всіх українських портів за минулий рік склав трохи більше 1 млн TEU).

Нагадаємо, порти України збільшили обсяги перевалки вантажів до рекорду. Левова частка перевалки — це продукція агропромислового комплексу та видобувної промисловості.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net