Політика

На сайті президента України з’явилася петиція яка закликає визнання геноциду вірмен в Османській імперії

«Шановний Володимире Олександровичу, звертаюсь до Вас з проханням підтримати увесь вірменський народ у столітній боротьбі за правду та історичну справедливість», пише автор петиції керівник громадської організації «Монс Піус» Сурен Петросян. Інформація про це опублікована на сторінці виконавчого директора Союзу вірмен України Овакіма Арутюняна.

«Гоніння, пригноблення та масові вбивства цілих народів за расовою, релігійною чи будь якою іншою ознакою – це злочин проти людяності, який не має терміну давності. Такі дії повинні отримати адекватну оцінку зі сторони всього цивілізованого світу для того, щоб не допустити подібних трагедій у майбутньому.

Це питання стоїть набагато вище всіх політичних інтересів – мова йде про цінності, на яких будуть виховуватись наступні покоління, від яких залежатиме безпека, благополуччя та сама можливість почувати себе вільно для мільярдів людей. Переконаний, що подібні орієнтири близькі для всього українського народу та Вас особисто.

Саме тому закликаю Вас надати всю необхідну підтримку на державному рівні задля визнання масових знищень вірмен у 1915-1922 роках в Османській імперії актом геноциду проти вірменського народу та встановити 24 квітня днем вшанування пам’яті жертв цих трагічних подій», — відзначено в петиції.