Соціум

На Wikipedia чекає редизайн інтерфейсу

Інтернет-енциклопедія Wikipedia поміняє свій інтерфейс. Це робиться, за словами творців компанії, для нових користувачів, у яких можуть виникнути труднощі з розумінням функцій сайту, пише The Verge.

«Наша мета полягає в тому, щоб зробити вікі-сайти більш привабливими, підвищити їхню корисність для читачів і зберегти корисність для існуючих редакторів», — роз’яснили творці Wikipedia.

Уточнюється, що, перш за все, зміниться новий формат змісту. Він спростить користувачеві перехід через певні розділи без необхідності прокрутки сторінки.

Також, щоб користувачеві було зручно читати матеріал, можна буде згортати меню в лівій частині кожної сторінки. Очікується поява зручної кнопки перемикання мови. Також буде покращено інструмент пошуку по сайту і зменшений розмір логотипу на кожній сторінці онлайн-енциклопедії.

Зміни відбудуться не відразу, а протягом певного часу. Користувачі при цьому зможуть тестувати нововведення. Сама робота над змінами стартувала ще в травні 2019 року. Планується, що поліпшення стануть стандартом за замовчуванням для всіх версій енциклопедії до кінця 2021 року — до 20-річчя Wikipedia.

Чи буде проводитися редизайн мобільної версії Wikipedia, не повідомляється.

Нагадаємо, що Wikipedia змінила написання Києва.