Аналітика

Нацбанк дав прогноз на друге півріччя 2020

В НБУ кажуть, що найскладніший період для української економіки вже завершено, і далі вона повинна перейти до зростання.

У другому півріччі 2020 року українська економіка має перейти до зростання. Про це заявив глава департаменту статистики та звітності Нацбанку Юрій Половнев, повідомляє прес-служба НБУ в четвер, 2 липня.

«Найскладніший період для економіки України завершено. За нашими оцінками, вже в другому півріччі економіка України повинна була перейти до економічного зростання», — сказав Половнев.

Український бізнес поступово оговтується від удару, який завдала йому коронакриза, додав представник НБУ.

«Опитування Національного банку свідчить, що настрої підприємців у червні покращилися. Індекс очікувань ділової активності зріс практично на 10 пунктів — майже до 46», — продовжив Половнев.

Зокрема, поліпшенню настроїв бізнесу сприяло поступове згортання карантину і відновлення ділової активності у світі.

«Кількість песимістичних і оптимістичних оцінок в секторах торгівлі та промисловості вже вирівнялася. Ці підприємства мають відносно непогані очікування з товарообігу і нових замовлень», — зазначив Половнев.

Проте ситуація гірша у сфері послуг і будівництві. У цих секторах все ще переважають песимістичні очікування. Будівельники стурбовані досить низьким попитом з боку своїх клієнтів.

Нагадаємо, що раніше в Україні впав рівень тіньової економіки.

Також повідомлялося, що в Україні після карантину відновлюється ринок праці. Український бізнес відновлює ділову активність після виходу з карантину, проте громадське харчування змогло відновити оборот лише на 77%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net