Прогрес

Національне космічне управління Китаю оголосило про першу марсіанську місію влітку

Китай буде здійснювати польоти до Марса, Юпітера, крижаних гігантів Урана і Нептуна і, можливо, в міжзоряний простір.

Національне космічне управління Китаю оголосило про першу марсіанську місію і орієнтовну дату її старту. Про це пише Space News.

Намічена на кінець липня або початок серпня місія складається з декількох етапів: спочатку важка ракета Чанчжен-5 доставить космічний апарат на орбіту Червоної планети, а потім з цієї станції спуститься марсохід, який займеться збором даних і пошуком слідів життя.

«Технічних подробиць про місію мало. Відомо, що маса космічного апарату з паливом і обладнанням складе близько п’яти тонн», — пише видання.

Планується, що апарат, що спускається, масою 240 кг сяде в одній з двох точок на рівнині Утопія. На марсоході встановлять підповерхневий радар, мультиспектральну камеру, спектроскоп і обладнання для дослідження клімату і магнітного поля. Вчені стверджують, що енергії апарату вистачить на три земних місяці.

Назва марсохода буде вибрана пізніше, шляхом відкритого голосування.

Раніше міжнародна група вчених виявила нову екзопланету з вельми привабливими характеристиками. Вона розташована за 300 світлових років від нас, обертається в зоні населеності, а за розмірами і температурою дуже нагадує Землю.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net