Аналітика

Найбагатші люди світу стали ще багатшими під час пандемії

Їхні статки зросли на 255 млрд доларів. Найбільше заробив Марк Цукерберг — 31,4 мільярда.

Топ-25 мільярдерів світу сумарно заробили 255 мільярдів доларів із 23 березня по 22 травня. Про це повідомляє Forbes у неділю, 24 травня.

За два місяці пандемії найбільше заробив засновник Facebook Марк Цукерберг — його статки збільшилися на 31,4 млрд — до 86,5 млрд доларів. Як пише видання, акції Fаcebook піднялися в ціні приблизно на 60%, досягнувши рекордних значень. Таким чином, Цукерберг перемістився із сьомого місця у списку найбагатших людей на четверте.

Трохи менше заробив засновник Amazon Джефф Безос — 29,9 млрд доларів, тепер його статки оцінюють у 146,9 млрд доларів. Він є найбагатшою людиною у світі. На тлі пандемії зросла популярність торгових онлайн-майданчиків, що забезпечило зростання вартості акцій Amazon на 29% із березня.

Третю позицію зайняв глава Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який із березня збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів. Після цього вони становить 52,7 млрд доларів, а Амбані став найбагатшою людиною Азії.

Forbes пише, що сумарний капітал 25 найбагатших людей світу зараз становить близько 1,5 трильйона доларів, тобто приблизно 16% від статків усіх мільярдерів.

Раніше повідомлялося, що топ-100 найбагатших людей світу втратили більше $400 млрд через COVID-19. За два місяці кількість доларових мільярдерів у світі скоротилася на 20% — до 2253 осіб.

Нагадаємо, що глава Amazon за день розбагатів на $6,4 млрд. Статки Джеффа Безоса — найбагатшої людини у світі — збільшилася на тлі рекордного зростання вартості акцій компанії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net