Прогрес

Найбільший у світі автомобіль на водневому паливі готується до випробування

Anglo American розбило найбільшу водневу машину у світі для роботи на кар’єрах.

Видобуток корисних копалин залишається однією з найбільш «брудних» галузей економіки, але прогресивні екологічні технології приходять і в цю сферу, інформує Ukr.Media.

Самоскиди розміром з будинок традиційно працюють на дизельному паливі, яке не тільки шкодить навколишньому середовищу, а й створює логістичні проблеми добувним компаніям, так як доставляти його доводиться в віддалені райони планети.

Проблему пропонується вирішити шляхом переведення вантажних автомобілів на водневе паливо.

Британська корпорація Anglo American розробляє кар’єрний вантажний автомобіль вагою 290 тонн, який стане найбільшим у світі авто на водневому паливі.

Революційна модель буде мати особливі літій-іонні акумулятори від Williams Advanced Engineering, від яких буде працювати вся електроніка, функціонуючи спільно з габаритним силовим агрегатом на водневих паливних елементах.

Повноцінно тестувати дебютну водневу машину будуть на руднику Могалаквене в провінції Лімпопо (ПАР).

За словами виробників, якщо нічого не зміниться, то вони будуть готові випустити автомобіль на тести в кінці поточного року. При цьому детальні технічні дані будуть озвучені тільки в рамках презентації, яка швидше за все пройде у 2021 році.

Коли почнеться серійне виробництво нової моделі також поки не повідомляється, але це повинно бути щось дійсно грандіозне.

Слід підкреслити, що в даний момент найбільшим авто, яке працює на водневому паливі, є кар’єрний самоскид eDumper вагою 111 тонн. Його використовують на найбільших рудниках в різних країнах світу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net