Економіка

Найменування найпопулярніших вживаних автомобілів в Україні

В січні українці купували в чотири рази більше вживаних автомобілів, ніж нових. Серед найпопулярніших на ринку: Volkswagen Passat, Renault Megane та Skoda Octavia.

У січні 2020 року продажі вживаних імпортних автомобілів склали 28,3 тис. одиниць, тоді як продажі нових легкових автомобілів підвищилися лише до 7,1 тис. одиниць. Про це йдеться у повідомленнях асоціації Укравтопром.

«Отож, в січні на кожен проданий новий легковий автомобіль припало 4 реєстрації ввезених з-за кордону старих машин. Зокрема, автомобілі віком понад 10 років охопили 43% від усіх розмитнених і зареєстрованих за перший місяць 2020 року авто з пробігом, третина реєстрацій припала на машини, виготовлені від 5 до 10 років назад і 24% — на відносно молоді автомобілі — не старші 5 років», — наголошується в повідомленні.

Динаміка продажів у порівнянні з січнем 2019 роки не вказана.

Найпопулярнішим на ринку імпортованих автомобілів залишається Volkswagen Passat. Протягом січня власниками цієї моделі стали 1 716 українців.

На другому місці — Renault Megane, на який припало 1 608 реєстрацій, на третьому — Skoda Octavia (1 518 реєстрацій), на четвертому — Volkswagen Golf (1 235 реєстрацій).

Замикає п’ятірку лідерів автомобіль Ford Focus, на який припало 1 035 реєстрацій.

Нагадаємо, за 2019 рік в Україні було продано 88,5 тисячі нових легкових автомобілів. Загалом ринок виріс на 8%. Перше місце з продажів зайняла компанія Renault з показником в 14603 авто.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net