Men's & Women's

Найнебезпечніші проблеми, які приховує багажник автомобіля

Чому варто регулярно перевіряти багажне відділення автомобіля, щоб уникнути проблем в майбутньому.

Багажник автомобіля таїть в собі чимало сюрпризів. Неприємним сюрпризом може бути не лише забута там їжа, яка може зіпсувати настрій своїм запахом. Розсіяного водія чекають серйозніші проблеми, інформує Ukr.Media.

Які ж проблеми ховаються в багажнику машини.

З часом багато водіїв поступово перетворюють багажник в комору. Там «поселяються» великий домкрат, маса балончиків з автохімією, пляшка «незамрезайки» та інше майно, яке абсолютно не потрібне при міській експлуатації машини. Місця в багажнику стає все менше, так що великі валізи чи сумки з покупками вже доводиться запихувати. В цьому криється перша небезпека.

Річ у тім, що на задній полиці багатьох машин водії встановлюють музичні колонки. Їх-то і можна пошкодити валізами. Причому як сам корпус динаміка, так і проводку до нього. В результаті, дорогі колонки доведеться лагодити або викинути.

Не будемо забувати і про таку приємну дрібницю, як підсвічування багажника. Вона зустрічається на багатьох машинах, у тому числі досить старих Тут теж є нюанс. Тою же валізою можна зачепити кнопку включення підсвічування або валик регулювання яскравості. Такий є, скажімо, в седані Volvo 850. Якщо водій не помітить світло в багажнику і поставить машину на стоянку, за ніч підсвічування «висмокче» весь заряд акумулятора.

А якщо водій забуде вимкнути підсвічування і поїде кудись далеко, може бути неприємності й серйозніші. Згодом електричні контакти, які тримають лампу, слабшають і вона починає моргати при наїзді на кожен камінчик. Контакти поступово оплавляються і це може призвести до короткого замикання і пожежі.

В цьому випадку навряд чи вийде врятувати автомобіль, адже запаху гарі водій може і не відчути. А при загорянні, автовласник просто не встигне дістати вогнегасник. Адже він у багатьох зберігається саме в багажнику. Та й бензобак поруч, який може рвонути. Так що краще перевіряти справність копійчаного плафона, ніж купувати нову машину.

Є і ще одна проблема. У багатьох машин, скажімо, таких як BMW третьої серії, в багажнику встановлений акумулятор. Провід з його плюсової клеми протягнутий в моторний відсік під днищем машини, а там він страждає від вологи і дорожніх реагентів. Якщо такий провід закоротить, то це не лише знеструмить машину, але і зажадає заміни декількох дорогих електронних блоків. Так що регулярно перевіряйте стан проводу в багажнику і під днищем автомобіля.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net