Прогрес

NASA відклало перший контрактний політ Crew Dragon до МКС

Американське космічне агентство NASA перенесло перший контрактний політ приватного пілотованого корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції. Запуск космічного корабля на земну орбіту відбудеться не раніше листопада, повідомляє прес-служба NASA.

Місію Crew-1 перенесли, щоб у компанії SpaceX був час для завершення тестування обладнання та аналізу поведінки ракети-носія Falcon 9, яка повинна вивести корабель Crew Dragon на орбіту.

Мета місії Crew-1 — доставка до МКС астронавтів Майкла Хопкінса, Віктора Гловера і Шеннона Вокера, а також фахівця з японського агентства JAXA Соїчі Ногучі. Запуск ракети-носія Falcon 9 має відбутися з космічного центру Кеннеді у Флориді.

Нагадаємо, що 30 травня компанія SpaceX і NASA здійснили успішний запуск приватного космічного корабля Crew Dragon до МКС. Вперше за 11 років американські астронавти полетіли не на російському Союзі.

Після успішного запуску Crew Dragon, власник SpaceX Ілон Маск заявив про намір здійснити політ на Місяць в найближчі чотири роки.