Прогрес

NASA зупинило роботу над ракетою для польотів на Марс і Місяць

В одного зі співробітників Космічного центру ім. Джона Стенніса в штаті Міссісіпі було виявлено зараження коронавірусом.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) призупинило роботу над ракетою-носієм SLS (Space Launch System) і кораблем Orion в Космічному центрі ім. Джона Стенніса в штаті Міссісіпі і центрі складання Мішуд в штаті Луїзіана через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляється в заяві директора космічного відомства Джеймса Брайденстайна.

«Керівництво NASA націлене на те, щоб зробити здоров’я і безпеку своїх працівників головним пріоритетом в умовах ситуації з коронавірусом. Для цього з п’ятниці, 20 березня, ми вводимо в складальному центрі Мішуд і Космічному центрі ім. Джона Стенніса четвертий рівень заходів безпеки (закриття об’єктів і переведення працівників на віддалену роботу — ред.)», — повідомив Брайденстайн.

В обох центрах велися роботи зі створення ракети-носія і корабля для американської місячної програми і польотів на Марс.

«NASA тимчасово призупинить виробництво і випробування обладнання Space Launch System і Orion, — додав Брайденстайн. — Ці заходи були вжиті для того, щоб уповільнити передачу (вірусу)… і захистити наші спільноти».

Також повідомляється, що в одного зі співробітників Космічного центру ім. Джона Стенніса було виявлено зараження коронавірусом, при цьому в районі розташування обох об’єктів також зростає кількість хворих, хоча серед працівників центру Мішуд підтверджених випадків зараження поки не було.

Нагадаємо, в травні 2019 року NASA оголосило, що нова програма освоєння Місяця отримала назву Artemis. Вона буде складатися з трьох етапів. Перший з них (Artemis 1) передбачає непілотований політ встановленого на ракету SLS корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю, він запланований на другу половину 2020 року.

Другий етап (Artemis 2) — обліт природного супутника Землі з екіпажем на борту — намічений на 2022 рік. На третьому етапі місії (Artemis 3) NASA сподівається здійснити висадку астронавтів на Місяць в 2024 році і відправити їх до Марса орієнтовно в середини 2030-х років.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net