Соціум

Навіщо існують службові романи й кому вони приносять користь

У таких відносин є як позитивні сторони, так і негативні.

Про плюси й мінуси романтичних відносин на робочому місці було сказано чимало. Хтось каже, що подібні інтрижки у результаті переростають у міцні шлюби, а хтось упевнений — роботу та особисте життя не можна поєднувати у жодному разі, адже гарного фіналу у такого експерименту все одно не буде, інформує Ukr.Media.

Але чи настільки гарними є відносини з колегою або все ж таки варто сто разів подумати, перш ніж стрибати у вир, що загрожує вам звільненням?

Спочатку, звичайно, про приємне

Перше й основне — це, зрозуміло, зручність. Сьогодні багато людей настільки зайняті своєю кар’єрою, що просто не встигають відвідувати будь-які розважальні заклади. Часу вистачає лише на рідних і друзів, тож навіть випадкова зустріч з потенційним чоловіком на будь-якій вечірці стає чимось з розряду фантастики. А от сучасні службові романи, до речі, нерідко закінчуються маршем Мендельсона.

Крім того, з колегою у вас завжди будуть спільні теми для розмов: обговорити нову спідницю Свєтки з юридичного відділу або посміятися із звички начальника колупати у носі під час наради. Та це ж свята справа!

Крім того, ви мотивуєте одне одного до трудових подвигів. Звідси і більш швидке просування кар’єрними сходами. Усвідомлення того, що хтось у колективі завжди на вашому боці, багато в чому надає впевненості.

Не виключається тут і контроль партнера особливо ревнивими жінками. Він завжди перед очима і жодна прутка секретарка не наважиться загравати з ним у вашій присутності. Та й понаднормові робочі навантаження більше не викликатимуть тривожних думок. Ви вже напевно знаєте, що він дійсно завалений документами.

І як вишеньку на торт можна додати таку маленьку, але дуже важливу річ, як емоційна підтримка рідної людини. Вона завжди готова простягнути руку допомоги після догани у кабінеті керівника.

Негативні сторони відносин на роботі

Але попри все перераховане вище, відносини з колегою можуть також стати серйозною проблемою.

Основний негативний момент — це посада кожного з вас. Якщо ви, наприклад, працюєте у різних відділах і рідко зіштовхуєтесь з робочих питань, займаючи при цьому приблизно одну сходинку офісної ієрархії, то щастя вам забезпечене. Відомо чимало таких пар, які познайомилися саме у коридорах компанії роботодавця.

Однак якщо хтось із вас обіймає керівну посаду, то уникнути розмов про користь та розрахунок просто не вдасться. Готуйтеся до активних перешіптувань за спиною про те, як ви мрієте зайняти більш високу посаду через ліжко. Але ще більш неприємним може бути й зворотний сценарій, коли ви — керівник, а усі оточуючі співробітники говорять, що ваш коханий вас просто використовує як буксир.

Не варто забувати й про політику деяких компаній, коли керівництво категорично проти романтичних стосунків у колективі. У такому разі будь-яку вашу необачність не забудуть списати на проведення робочого часу у мріях, замість того щоб відпрацьовувати заробітну плату. І звільнення одного із закоханих стане лише питанням часу.

Сюди ж можна додати розставання. Ну не вийшов у ваших стосунках хепі-енд. І тепер ви змушені щодня бачити свого колишнього, який нахабно фліртує з усіма гарненькими співробітницями в офісі. Ви дійсно до цього готові?

Останній аргумент, покликаний протверезити вас, не загрожує вам звільненням, але є не менш вагомим і вартим уваги. Чоловіки (як і багато жінок) іноді втомлюються від своїх половинок. Вони їх, звичайно, кохають, але іноді їм хочеться встигнути скучити, щоб поспішати додому або на зустріч після роботи. Адже дуже важливо мотивувати себе нагородою, яка чекає на вас наприкінці робочого дня. А працюючи пліч-о-пліч ви просто позбавлені цієї приємної можливості.

Як бачите, аргументів «за» і «проти» виявилося приблизно порівну. У будь-якому випадку, коли мова йде про кохання, ніхто не знає напевно, як краще вчинити. І, можливо, злякавшись ризикнути, ви втратите можливість вступити у щасливий шлюб. Або ж, ризикнувши, позбудетеся улюбленої роботи. Як би там не було, добре все обміркуйте, перш ніж зробити вибір.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net