Men's & Women's

Наявність у раціоні жінок натурального йогурту зменшує ризик розвитку раку молочних залоз — вчені

Для здоров’я молочних залоз жінкам необхідно вживати натуральний йогурт.

Вчені повідомили, що вживання натурального йогурту істотно знижує ризик розвитку раку молочної залози. Мова йде про продукт без домішок у вигляді підсилювачів смаку або барвників, інформує Ukr.Media.

Однією з основних причин розвитку раку молочної залози є запалення, яке викликається бактеріями. За словами вчених, споживання йогурту, що стабілізує баланс мікроорганізмів у кишківнику, знижує ризик появи недуги на 20 відсотків.

«Бактерії, які відповідають за створення лактози, містяться у грудних протоках представниць прекрасної статі. Часто до них потрапляють шкідливі мікроорганізми, що стає причиною розвитку інфекцій. Вживання йогурту сприяє відновленню бактеріального балансу. Крім того, інші продукти, що містять лактозу, також можуть сприяти захисту молочних залоз від появи новоутворень», — відзначили фахівці.

У натуральному йогурті містяться так звані лактобактерії, що нагадують мікроорганізми у грудях годуючих матерів. Саме через це продукт у чистому вигляді підходить для харчування малюків. Фахівці рекомендують вживати лише натуральний йогурт, що не містить хімічних домішок, стабілізаторів та консервантів. Такий продукт може викликати зворотний ефект, що спричиняє прискорене розмноження шкідливих бактерій. Те ж саме стосується й інших молочних продуктів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net