Прогрес

Названа дата відкриття дитсадків в Україні

Стежити за виконанням санітарних норм будуть органи місцевої влади, батьківські комітети і власники садків.

В областях України, де не фіксують зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки запрацюють вже 25 травня, про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу 112.

«Якщо в області пом’якшення, немає росту захворюваності, не наповнюються ліжка хворими з коронавірусною хворобою і проводиться належне тестування, то будуть дозволяти відкривати громадський транспорт, відкриватимуть садки, і дитсадки будуть потрапляти до другого етапу», — сказав санлікар.

Ляшко пояснив, що МОЗ прив’язало садки і громадський транспорт для того, щоб батьки могли працювати і була можливість залишити дітей під наглядом.

«Тому з 25 травня в областях, в яких будуть досягнуті ці критерії, відкриватимуть садки. Але садки також будуть відкривати при певних умовах»: докладніше умови вказані на сайті МОЗ.

Місцева влада закликає приєднатися до забезпечення співробітників садків засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

«Забезпечити працівників установи антисептиками і засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами. Для дітей ми сьогодні не розглядаємо питання масок. Вони повинні бути в групах, групи не повинні перемішуватися, і давати пріоритет всім груповим активностям на вулиці, якщо дозволятиме погода», — сказав Ляшко.

Як відомо, з 22 травня уряд дозволить роботу громадського транспорту, а дитсадки і метрополітен відкриються з 25 травня.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net