Прогрес

Названо раніше невідомий симптом коронавірусу

Американські лікарі помітили в декого із інфікованих коронавірусом пацієнтів, що у них є висипання на шкірі.

До загального списку симптомів коронавірусу потрапив ще один, який зафіксували медики зі США, пишуть Vesti.

Професор дерматології університету Каліфорнії Ренді Джекобс повідомила, що COVID-19 може проявлятися у вигляді висипів на шкірі.

Її пацієнт був госпіталізований з діагнозом «коронавірус», і при з’ясуванні анамнезу хвороби вдалося дізнатися про ще один симптом.

«Його симптоми почалися близько 10 днів тому з низької температури, закладеності носа, пізніше виділень з носа і мокрого кашлю без задишки. Пацієнт думав, що у нього застуда. Через тиждень він зауважив тимчасове, несвербляче збліднення, судинне висипання з одного боку на передній частини стегна. Воно спостерігалося протягом 24 годин, а потім повністю зникло. Одночасно з цим судинним висипанням пацієнт помітив яскраво-червону гематурію (кров у сечі) і загальну слабкість», — розповіла лікар.

На наступний день ці симптоми зникли, а на зміну їм прийшли сухий кашель, сильна слабкість, а тест на COVID-19 виявився позитивним.

Чоловіка поклали в лікарню, він знаходиться на кисневій підтримці.

Лікар зазначила, що подібні симптоми виникли не тільки у її пацієнта. Колеги лікаря повідомили, що шкірні висипання були й у інших хворих на коронавірус.

Раніше порушення травлення також визнали ще одним із симптомів коронавірусу.

А вчені королівського коледжу Лондона назвали втрату смаку і нюху основними симптомами коронавірусу COVID-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net