Здоров’я

Названо реальний відсоток смертності від коронавірусу

На цей момент смертність від коронавірусу становить 0,4-4% від усіх інфікованих, кажуть у ВООЗ.

З ймовірністю до 95% смертність від інфекції становить 0,4-4% від усіх інфікованих. Про це свідчать дані дослідження вчених Імперського коледжу в Лондоні, проведеного для Всесвітньої організації охорони здоров’я.

При цьому дослідження свідчить, що якщо вірус фіксують у людини протягом 14 днів, то середній показник становить — 0,9%, а якщо цей строк удвічі коротший — 0,8%. Такий показник значно вищий, ніж у сезонного грипу (0,1%), але значно нижчий, ніж у інших коронавірусів SARS і MERS.

Вчені відзначили, що через переповненість китайських лікарень, в статистику потрапляють тільки важкі випадки, а ось за його межами вірус виявляють частіше. Тому за межами Китаю дані відрізняються.

У дослідженні також сказано, що розрахунок, який з’являється в ЗМІ, не є точним і не враховує багато факторів. Раніше в ЗМІ говорили, що смертність від коронавірусу в світі становить близько 2%.

Нагадаємо, що раніше в ЄС зафіксували першу смерть від коронавірусу. У Франції від коронавірусу помер 80-річний турист з Китаю. 25 січня медики помістили його в карантин, через кілька днів його стан погіршився і досяг критичної точки.

Також повідомлялося, що в Китаї вводять смертну кару за приховування коронавірусу. Приховування симптомів коронавірусу COVID-19 буде вважатися загрозою громадської безпеки і може каратися в’язницею і навіть смертю.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net