Здоров’я

Названо симптоми коронавірусу у дітей

Симптоми коронавірусу у дітей такі ж, як і в дорослих. Йдеться про лихоманку, кашель і нежить.

У дітей більш легкі симптоми коронавірусу, а смертність серед молодшого покоління надзвичайно рідкісна, про це повідомляє The Irish Time з посиланням на доповідь учених зі Швеції, Великобританії і США.

Відзначається, що показник захворювання на COVID-19 у дітей досягає, максимум, 5% від всіх відомих випадків, і діти часто мають «легкі симптоми, а смерті трапляються надзвичайно рідко».

Педіатр, фахівець з інфекційних захворювань дитячої лікарні в Дубліні Карина Батлер зазначила, що 96% хворих на коронавірус дітей матимуть легку форму захворювання.

За її словами, типові симптоми коронавірусу у дітей такі ж, як у дорослих: лихоманка, кашель, нежить.

Рідше у дітей проявляються деякі шлунково-кишкові захворювання, такі як діарея і блювота. Лікар запевняє, що загалом діти з коронавірусом «справляються дуже добре». Лікувати симптоми вона радить препаратами на основі парацетомолу.

При цьому фахівець відзначає певні «тривожні симптоми», які можуть проявитися під час захворювання, і які вимагають негайного звернення до лікаря.

Серед таких — утруднення дихання, млявість, відмова від води. У зв’язку з цим медик радить при будь-яких ознаках респіраторних захворювань, особливо у випадках зниження апетиту, завжди дотримуватися достатнього рівня споживання рідини, що, загалом, є традиційною рекомендацією.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net