Економіка

НБУ назвав обсяг онлайн-ринку з обміну валюти

Регулятор дозволить продавати валюту онлайн не тільки банкам, а й небанківським фінансовим установам.

Обсяги купівлі і продажу іноземної валюти онлайн фізичними особами у 2019 році були майже рівними — по $ 1 млрд. Такі дані напередодні оприлюднив Національний банк України (НБУ).

Зазначається, що скасування обмеження на покупку валюти онлайн для фізосіб не призвело до тиску на валютний ринок — близько 7% операцій готівкового ринку просто перейшли на платформи онлайн-банкінгу.

«Національний банк буде продовжувати валютну лібералізацію й надалі. Зокрема після імплементації закону про спліт Національний банк дозволить продавати валюту онлайн не тільки банкам, а й небанківським фінансовим установам, які перейдуть під нагляд НБУ із середини 2020 року», — йдеться в повідомленні регулятора.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року в Україні набув чинності закон Про валюту і валютні операції, яким надається можливість населенню проводити операції з онлайн-купівлі іноземної валюти та банківських металів на суму до 150 тисяч гривень. Онлайн-купівля валюти через інтернет-банкінг і мобільні додатки стала доступна громадянам у режимі 24/7.

А з 5 листопада НБУ скасував обмеження на купівлю валюти і банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тисяч гривень в день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net