Прогрес

Нейромережа знайшла можливі ліки від коронавірусу

Штучний інтелект вибрав кілька препаратів, які повинні блокувати розмноження вірусу.

Нейромережа знайшла кілька препаратів, потенційно небезпечних для коронавірусу. Ліки підбиралися з уже існуючих, повідомляє News Medical.

Зазначається, що ШІ виявив відразу 10 препаратів, які теоретично можуть пригнічувати розмноження коронавірусу. Ліки ще необхідно протестувати в лабораторних умовах.

Фахівці використовували алгоритми, які дали нейромережі завдання шукати ліки, здатні заблокувати формування нових частинок вірусу SARS-CoV-2 в клітинах людини.

Зазначається, що найближчий родич нового коронавірусу — SARS-CoV-1, для формування нових вірусних частинок використовує фермент COPI в клітинах людини.

Керуючись такими даними, ШІ знайшов шість схвалених для медичного застосування препаратів. Також штучний інтелект знайшов ще 12 ліків, частина з яких перебуває на стадії клінічних досліджень.

При цьому двоє ліків з цього списку — ніклозамід і нітазоксанід — вже використовуються для експериментального лікування COVID-19 у Франції і Сінгапурі. Спочатку препарати призначалися для боротьби з паразитичними черв’яками.

Про те, що штучний інтелект вперше створив ліки, стало відомо наприкінці січня 2020 року. Також повідомлялося, що штучний інтелект знайшов перший за півстоліття антибіотик.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net