Аналітика

Нідерланди офіційно відмовилися від Голландії

З 1 січня компанії, влада різних рівнів, виші і друковані видання почали використовувати тільки назву Нідерланди.

Нідерланди офіційно припинили використання назви Голландія для позначення держави. Про це повідомляє радіостанція NOS, передає РБК.

У публікації наголошується, що з 1 січня компанії, провладні структури, виші і друковані видання почнуть використовувати тільки назву Нідерланди. Це зробили для формування уніфікованого національного бренда, відзначали в Міністерстві закордонних справ Нідерландів.

Про рішення офіційно відмовитися від назви Голландія в жовтні повідомили в МЗС Нідерландів.

«Ми хочемо представити Нідерланди як відкриту, вигадливу й інклюзивну країну», — зазначали там.

Введення такої норми спрямоване на стимулювання експорту, туризму і спорту. Разом з тим назву Нідерланди планують використовувати на Олімпійських іграх у Японії й у конкурсі Євробачення-2020, який пройде в Роттердамі.

Північна і Південна Голландії — дві з 12 провінцій сучасних Нідерландів. З X до XVI століття Голландія була єдиним політичним утворенням і управлялася графами Голландії. Королівство Нідерландів утворилося після поразки Наполеона в битві при Ватерлоо в 1815 році.

Раніше повідомлялося, що з Амстердама зникне Квартал червоних ліхтарів. Міська влада не хоче просувати сферу інтимних послуг як пам’ятне місце історії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net