Економіка

Nissan готується до розриву альянсу з Renault — ЗМІ

План Nissan передбачає повну відмову від співпраці з Renault і в розробці автомобілів, і в їх виробництві, стверджують джерела.

Топ-менеджери японського автоконцерну Nissan Motor Co активізували підготовку секретного плану виходу з альянсу із французьким автовиробником Renault після того, як колишній глава обох компаній Карлос Гон втік з Японії в Ліван. Про це напередодні повідомила газета Financial Times з посиланням на власні джерела.

Стверджується, що план Nissan передбачає повну відмову від співпраці з Renault і в розробці автомобілів, і в їх виробництві.

Видання зазначає, що 20-річне партнерство Nissan і Renault вже було «токсичним», а ситуація з Гонами тільки підстьобнула японську сторону діяти швидше.

За словами джерел, багато топ-менеджерів Nissan вважають, що альянс з Renault гальмує розвиток японського автоконцерну.

Розпад альянсу, ймовірно, змусить обидві компанії шукати нових партнерів в автомобільній галузі, притому що інші представники цього сектора прагнуть об’єднати зусилля в умовах зростання витрат на розробку електромобілів, вказує газета. Так, минулого року PSA Group і Fiat Chrysler підписали угоду про злиття, Volkswagen і Ford домовилися про створення альянсу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net