Прогрес

Нове відкриття поставило під сумнів всі знання про Всесвіт

Розрахунки вчених посилили кризу в космології, через яку доведеться переглянути всі існуючі теорії.

Нові дані астрономів поставили під сумніви всі існуючі знання про Всесвіт. Деталі їх роботи опубліковані в електронній науковій бібліотеці arXiv.

Раніше фахівці вимірювали вік Всесвіту декількома способами, і ці дані розійшлися. Вчені припускали, що ця різниця може бути продиктована помилками у вимірі або роботі пристроїв.

Так, проводилися вимірювання в ході вивчення мікрохвильового «відлуння» Великого вибуху за допомогою телескопа Planck, і спалахів наднових у сусідніх галактиках, за допомогою Hubble.

У ході другого спостереження виявилося, що дві галактики на відстані близько 3 млн світлових років повинні віддалятися зі швидкістю близько 73,9 км/с. Перше ж спостереження говорить про 67,9 км/с, що на 9% менше від попереднього.

Нові виміри астрономів збіглися з останнім значенням, що ставить під сумнів можливість помилки в попередніх спостереженнях.

Астрономи відзначають, що це може свідчити про зміни швидкості розширення Всесвіту за 13,7 мрлд років після Великого вибуху. У такому випадку, всі існуючі космологічні теорії доведеться повністю переглянути.

Раніше повідомлялося, що у Всесвіті виявили гігантську «стіну». Також писалося про те, що NASA показало найближчі фотографії Сонця.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net