Політика

Обмеження на поїздки ввели більшість країн — ООН

Жодна інша подія в історії не вплинула на подорожі та туризм так, як це зробила пандемія коронавірусу.

Майже всі країни світу ввели обмеження на поїздки, включаючи їхню повну заборону, в рамках боротьби з пандемією коронавірусу. Це випливає з доповіді Всесвітньої туристської організації ООН (UNWTO), передає в Интерфакс.

У документі говориться, що коронавірус різко перервав тенденцію відкритості останніх років, коли країни спрощували в’їзд для іноземних туристів.

«Згідно з новим дослідженням, 96% всіх напрямків у світі або 209 країн ввели обмеження на поїздки у відповідь на пандемію. Близько 90 напрямків повністю або частково закрили свої кордони для туристів, а ще 44 — закрили кордони для громадян з певних країн, наприклад, Китаю, Італії, Південної Кореї та Ірану», — йдеться в звіті.

В організації зазначають, що з січня 2020 року до початку квітня всі країни Африки, Азії, Тихоокеанського регіону, а також Середнього і Близького Сходу ввели обмеження на поїздки, тоді як в Європі частка країн, які закрили кордони, становить 93%, в Північній і Південній Америці — 92%.

За словами генерального секретаря UNWTO Зураба Пололікашвілі, COVID-19 вплинув на подорожі та туризм, як жодна інша подія в історії. Влада країн ставить охорону здоров’я на перше місце і обмежує поїздки, зазначив він.

«Однак припинення туризму тягне за собою скорочення кількості робочих місць, а досягнуте стійке економічне зростання може зійти нанівець», — заявив генсек організації.

У зв’язку з цим він закликав уряди постійно переглядати обмеження на поїздки, скасовувати або послаблювати їх, коли подорожі стануть безпечними.

Нагадаємо, кількість випадків COVID в світі наблизилася до 2,2 млн.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net