Аналітика

Офіс президента: Паузи у співпраці з МВФ немає

Україна досі не отримала наступний транш від МВФ, проте всі переговори з Фондом ведуться — прем’єр міністр Денис Шмигаль, глава Нацбанку Кирило Шевченко і міністр фінансів Сергій Марчекно на постійному зв’язку з організацією.

Про це заявив радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі каналу Україна 24.

«Триває постійний робочий процес. Не можна все винести в публічну площину щодо переговорів. Але точно можна сказати, що ми не на паузі», — запевнив радник.

Також він назвав причини затримки чергового траншу від МВФ.

«Ми досі не отримали транш, тому що є цілий ряд технічних проблем, які необхідно вирішити, в тому числі щодо державного бюджету на наступний рік. Тому є велика увага до бюджету та корегувань, які в ньому робляться», — роз’яснив Устенко.

При цьому він підтвердив слова глави НБУ, що необхідні зміни стосовно антикорупційних українських відомств для «швидкого отримання спочатку місії від МВФ, а потім вже траншу».

Нагадаємо, раніше глава Мінфіну заявив, що Україна все ж сподівається на допомогу МВФ, проте Фонд має питання про обмеження заробітних плат членів наглядових рад.