Соціум

Охороняти місця обсервації українців буде поліція

На МВС покладено обов’язки охорони громадського порядку під час переміщення громадян від кордону до місця обсервації і безпосередньо в самому місці ізоляції.

Поліція буде охороняти місця обсервації громадян, які повертаються з-за кордону, а також стане роз’яснювати їм, що залишати місця ізоляції заборонено. Про це в ефірі Нromadske заявив представник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

«Поліція буде пояснювати, що під час ізоляції заборонено виходити за межі обсервації, з кимось спілкуватися — тільки телефоном та іншими засобами електронного зв’язку», — пояснив представник МВС.

Шевченко зазначив, що в місцях обсервації українців, які повернулися з-за кордону, вже є достатня кількість нарядів поліції «для належного забезпечення карантинних заходів».

Представник МВС також нагадав, що після прийняття 29 березня постанови уряду кожен громадянин, який прибуде в Україну з-за кордону будь-яким шляхом (літаком, поїздом, автомобілем), повинен пройти обов’язкову обсервацію.

«Тобто, перебування протягом 14 днів в місцях, визначених обласними адміністраціями або КМДА», — уточнив він.

Нагадаємо, кабінет міністрів зобов’язав українців, які повертаються з-за кордону, в обов’язковому порядку дотримуватися режиму обсервації для запобігання поширення коронавірусу на території країни.

Раніше частина пасажирів, які напередодні прилетіли зі столиці Катару Дохи і погодилися на обов’язкову двотижневу обсервацію, втекли з готелю Козацький в центрі Києва.