Аналітика

ООН: Індустрія туризму втратить 120 млн робочих місць

Світова індустрія туризму може втратити 120 млн робочих місць через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це сказав у відеозверненні генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, туризм став однією з галузей, які найбільше постраждали від пандемії, і жодна країна не залишилася незачепленою різким скороченням кількості міжнародних поїздок

«Близько 120 млн робочих місць у світі перебувають під загрозою, багато хто з них — у неформальному секторі і малих підприємствах. Різке падіння доходів від експорту, пов’язаного з туризмом, може скоротити глобальний ВВП на 2,8%. При цьому найбільш скрутне становище складається серед найбільш уразливих груп населення і країн», — сказав він.

Гутерріш вважає, що дуже важливо перебудувати туристичний сектор таким чином, щоб він став безпечним і міг повернути свої позиції в якості джерела робочих місць і стабільних доходів.

Раніше Всесвітня туристична організація ООН повідомляла, що з січня по травень кількість міжнародних туристичних поїздок скоротилася на 300 млн, або на 56%, порівняно з тим же періодом минулого року. Доходи від туризму за п’ять місяців впали на $320 млрд.