Політика

ООН назвала країни, яким загрожує голод

Критична ситуація з голодом населення зараз фіксується в Буркіна-Фасо, Нігерії, Південному Судані та Ємені. Про це повідомляеться у звіті міжнародної організації продовольства FAO, що входить в структуру ООН.

У доповіді наголошується, що у всіх зазначених країнах відбуваються збройні конфлікти і це погіршує ситуацію з продовольчою безпекою для місцевого населення.

FAO заявила, що ще 16 країн перебувають у групі високого ризику зростання гострого голоду.

Це Венесуела, Гаїті, Афганістан, Сирія, Ліван, Судан, Ефіопія, Сомалі, Мозамбік, Сьєрра-Леоне, Малі, Нігер, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго, Зімбабве.

«Ми знаходимося на катастрофічному повороті. І знову ми стикаємося з ризиком голоду водночас в чотирьох різних частинах світу. Коли ми оголошуємо про голод — це означає, що вже втрачено багато життів. Якщо ми почекаємо, щоб дізнатися це напевно, люди будуть вже мертві», — заявила директор FAO з надзвичайних ситуацій Маргарита ван дер Вельден.

Як повідомлялося, в 2020 році щонайменше 7 млн ​​осіб людей в світі померли від голоду, за оцінками Всесвітньої продовольчої програми ООН.