Політика

ОП бачить рекордно низьку захворюваність на СOVID

В ОП зазначили, що в останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якнайбезпечніше вийти з карантину.

В Україні 4 травня зафіксований рекордно низький відсоток нових випадків коронавірусу до загальної кількості активних хворих — 3,5%, повідомили в Офісі президента.

Також зафіксовано рекордне співвідношення пацієнтів, які одужали, до нових хворих: за добу одужали 256 осіб, а заражень виявили 366.

«Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося оминути найстрашніші сценарії. Як ми і припускали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до ослаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід з карантину», — сказав президент Володимир Зеленський на традиційній нараді.

Водночас Міністерство охорони здоров’я фіксує збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу поширення СOVID-19.

«Мають бути дотримані обмежувальні заходи і надалі. Спалах коронавірусу зафіксована і в Одеській області, яка знову перебуває серед лідерів за кількістю нових інфікованих», — сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, за останню добу в Україні додалося 366 хворих на коронавірус.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net