Соціум

Опитування: Українці проти дистанційного навчання у школах

Діти повинні ходити на заняття в школу, незважаючи на епідемію коронавірусу. Такої думки дотримується 72% опитаних соціологічною групою Рейтинг, що опублікувала результати дослідження.

За змішану форму, яка поєднуватиме навчання в класах і дистанційне навчання, висловилися 19%, повністю дистанційну підтримали лише 5% опитаних.

Відвідування шкіл більше підтримують на сході країни — 79%, у центральних областях — 69%. За традиційне навчання висловилося 80% людей, які вважають себе бідними, із середнім достатком — 68% і 69% які вважають себе багатими.

Вплив карантину на навчання 74% опитаних оцінюють негативно. На їхню думку, в результаті весняного загального карантину успішність дітей у школах знизилася, не помітили різниці 14%, успішність покращилася у 4%.

В новому навчальному році 66% вважають, що успішність школярів знизиться через карантин, 18% думають, що не зміниться і 8% сподіваються на поліпшення.

До введення карантинних обмежень у школах 40% опитаних ставляться негативно, 30% — позитивно, 22% — нейтрально.

При цьому 51% вважає введені Кабміном заходи оптимальними, 24% — занадто жорсткими, 11% — занадто м’якими.

Опитування проводилося з 1 по 5 вересня по всій Україні. Опитано 2500 осіб віком від 18 років і старше. Похибка не більше 2%.

Як повідомлялося раніше, в Київській області 14 шкіл повністю або частково перевели на дистанційне навчання у зв’язку зі спалахами коронавірусу серед учнів і вчителів.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що онлайн-школа — це не вихід. У той же час, Україна готова до переходу на онлайн-формат навчання, якщо буде велика хвиля захворюваності COVID-19, зазначив глава держави.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net