Соціум

Oreo побудувала сховище для свого печива на випадок апокаліпсису

Компанія Oreo створила бункер на випадок зіткнення Землі з астероїдом 2018 VP1, який наблизиться до планети другого листопада. Про це повідомляє CNET.

Сховище знаходиться на Свальбард. Його побудували в зоні вічної мерзлоти. Проект отримав назву Global OREO Vault.

«Oreo вирішила перестрахуватися і зберегти рецепт печива-сендвічів, щоб апокаліпсис не знищив найбільше досягнення людства», — йдеться у відеоролику, опублікованому компанією напередодні.

Тепер, згідно з відеороликом, в невеликому бетонному бункері зберігається стопка культового печива з кремовою начинкою та копія рецепта. Як додаткову міру безпеки Oreo обернула упаковку майлар — спеціальною плівкою, яка витримує перепади температур від — 60 до 150 градусів за Цельсієм, захищає від вологи, повітря і хімічних речовин загалом.

За кілька днів опублікований ролик набрав понад 23,5 тисячі переглядів. Передплатники каналу зазначили, що їм сподобалася ця задумка. Деякі навіть зазначили, що компанія зробила «по-справжньому велику» справу. І все ж, дехто вирішив, що це не надто вдалий маркетинговий хід.

Нагадаємо, археологи з Університетського музею Бергена виявили під час розкопок на Заході Норвегії руїни язичницького храму епохи вікінгів віком 1,2 тисячі років.