Соціум

Особняк сім’ї Форд продають за $58 млн

Маєток, що належав вдові автопромисловця Генрі Форда II Кетлін ДюРосс Форд, днями виставили на продаж. За двоповерховий особняк із сімома спальнями на відомому американському курорті Флорида призначили ціну в 58 мільйонів доларів, пише Ford Authority.

Вдова онука знаменитого засновника автогіганта Генрі Форда II Кетлін померла в травні цього року. Але тільки недавно її спадкоємці виставили особняк на березі озера в Палм-Біч на продаж.

Ділянки землі для зведення цього маєтку на дорогому курорті Кетлін ДюРосс почали викуповувати частинами ще в 1990 році, незабаром після смерті чоловіка. А будівництво закінчилося лише в 2002 році.

У маєтку є винна кімната з регульованою температурою, гараж на чотири машини, тренажерний зал, бібліотека.

Наразі власність належить другові і давній довіреній особі Форда, Л. Френку Шопену, який пізніше став опікуном Кетлін, коли її здоров’я погіршився.

В останні роки між Кетлін, Шопеном, а також її дочками Кімберлі ДюРосс і Деборою ДюРосс Гіборд зав’язалася судова тяганина.

Дочки ДюРосса Форда подали позов, в якому стверджувалося, що Шопен «вирізав їх з її життя» і що він ображав і контролював власницю маєтку. Шопен же парирував, що спадкоємців хвилюють лише гроші. У березні суддя виніс рішення на його користь.