Соціум

Озвучені витрати України на боротьбу з пандемією COVID

Велика частина грошей була виділена з місцевих бюджетів, і тільки 455 млн гривень з центрального бюджету витратили на боротьбу з пандемією.

Державні витрати на боротьбу з пандемією коронавірусу склали 1,8 млрд грн, більша частина цих коштів витрачена з місцевих бюджетів — 1,35 млрд грн, повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Зазначає, що гроші були виділені з 1 березня по 29 квітня. Таким чином, з центрального бюджету витратили всього 455 млн гривень. Повідомляється, що гроші витратили на закупівлю засобів для боротьби з пандемією.

Величезну частину цих грошей — 640,8 млн грн, направили на закупівлю медикаментів і витратних матеріалів (у тому числі 495 млн грн з місцевих бюджетів), ще 552,8 млн грн — на закупівлю обладнання (483,2 млн грн з місцевих бюджетів) , 462,5 млн грн — на маски, антисептики і дезінфектори (231,6 млн грн з місцевих бюджетів).

«Загальна сума зареєстрованих бюджетних зобов’язань по всіх закупівлях товарів і послуг для боротьби з COVID-19 становить 2,398 млрд грн (512 млн грн — держбюджет і 1,886 млрд грн — місцеві бюджети», — йдеться в повідомленні прес-служби.

У той же час, за даними платформи публічних закупівель ProZorro, Україна витратила на боротьбу з пандемією вже понад два мільярди гривень.

Також повідомлялося, що США збільшили суму допомоги для України на боротьбу з COVID-19.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net