Економіка

Озвучені збитки українських авіакомпаній через COVID

Кабмін планує компенсувати українським авіакомпаніям половину вартості квитків евакуаційних рейсів.

Українські авіакомпанії на тлі пандемії коронавірусу щомісяця втрачають 600-700 мільйонів гривень, про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пишуть Букви.

«О, там зовсім інші цифри. Там же і лізингові платежі, і персонал, і пілоти отримують зовсім інші зарплати. Тому там у кожної авіакомпанії своя історія, а якщо говорити про всі авіакомпанії, йдеться про 600-700 мільйонів гривень на місяць», — сказав міністр.

При цьому збитків завдали не тільки авіакомпанії, але і українські державні аеропорти. Так, міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького втратив 40 млн грн, а консервація міжнародного аеропорту Бориспіль коштувала понад 100 млн гривень.

Криклій нагадав, що для підтримки авіаційної галузі уряд планує компенсувати українським авіакомпаніям половину вартості квитків за здійснені евакуаційні рейси.

«У нас йдеться приблизно про 100 мільйонів гривень, які повинні бути виплачені всім перевізникам пропорційно до кількості чартерів, які вони здійснили — там і МАУ, і SkyUp, і Роза Вітрів, і Bravo, і Азур, якщо не помиляюся. Всі вони подали рахунки, і з резервного фонду (Кабінету міністрів — ред.) це все компенсується. Але поки нічого не виплачено», — зазначив глава Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, аеропорти України в січні-квітні нинішнього року обслужили 4,033 млн пасажирів, що на 35,5% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net