Men's & Women's

Паливні баки вантажівок Scania будуть оснащувати сигналізацією проти крадіжок пального

Сигналізація Fuel Theft Alarm повинна зберегти кошти та нерви водіїв вантажівок.

Дуже часто водії вантажівок, прокидаючись вранці, виявляють зламаний та порожній паливний бак, інформує Ukr.Media.

В результаті перевізник потрапляє на хороші гроші — це не тільки витрати на нову дозаправлення, але і штрафи за несвоєчасно доставлений вантаж. Тому компанія Scania вирішила впровадити на свої вантажівки спеціальну сигналізацію — Fuel Theft Alarm.

Система стежить за рівнем палива в баку протягом 65 годин після ввімкнення акумуляторної батареї. Якщо солярка почала швидко витікати або зламана кришка заливної горловини, то система включає звукову сирену, яка активізується від стандартної сигналізації.

Клієнт також отримує текстове повідомлення на e-mail і крім того — відповідне попередження на порталі управління автопарком Scania Fleet Management Portal при активації пакету Control Package.

За словами власника однієї французької транспортної компанії, вкрадене паливо щорічно виливається в додаткові витрати в 12 000 євро. І це при тому, що стоянка огороджена та обладнана відеоспостереженням.

Злодії все одно примудряються зламувати паливні баки. В результаті втрачається не тільки солярка, але і багато часу через ремонт паливного бака.

Нова сигналізація Fuel Theft Alarm на вантажівках Scania повинна перешкодити злодіям. А щоб вони навіть не намагалися зробити свою брудну справу, на паливні баки планують наноситися спеціальну наклейку, яка буде попереджати про наявність електронного сторожа.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net